Pár perces riadó

Most Japánban volt téves rakéta-riasztás

Japánban pár percre téves riadót hirdetett kedden az NHK közszolgálati televízió honlapja, azt állítva, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki, s ezért az emberek keressenek menedéket.

2018.01.16 14:41MTI

Helyi idő szerint 5 perccel este hét előtt jelent meg a honlapon a felhívás. "Úgy tűnik, hogy Észak-Korea rakétát lőtt ki. Keressenek menedéket az épületekben vagy a metróban" - állt az üzenetben. Öt perccel később a csatorna közölte, hogy téves információt tettek közzé, de további magyarázattal nem szolgáltak.

Pár nappal ezelőtt Hawaiion adtak ki téves riasztást arról, hogy ballisztikus rakéta tart a szigetek felé, mert egy alkalmazott rossz gombra kattintott a számítógépen. Ott az emberek mobiltelefonján jelent meg a hivatalos figyelmeztetés, s a helyiek 38 percig voltak abban a tudatban, hogy percekre vannak a nukleáris megsemmisüléstől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.