Migráció

Svédországban önkéntesek járőröznek Malmö utcáin a tömeges erőszak miatt

A sorozatos csoportos nemi erőszak miatt a svéd város utcáin önkéntes lakosok szervezetten járőröznek.

2017.12.26 08:54ma.hu

Svédország harmadik legnépesebb városában egy sor szörnyű csoportosan elkövetett nemi erőszak után a helyi lakosok saját kezükbe vették a település biztonságának ügyét, és éjszakai őrjáratokat szerveztek, abban reménykedve, hogy így meg tudják védeni a nőket - írja az RT.

Az utóbbi hat hétben jelentősen megnőtt a nők elleni erőszakos bűncselekmények száma, legutóbb egy 17 éves lány volt az áldozat, őt egy játszótéren zaklatták, végül súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Az utóbbi években Malmö híres lett rossz közbiztonságáról, ami főként a bandaháborúknak köszönhető, amely a magas munkanélküliséggel küzdő, elszegényedett, nem megfelelően integrálódott migráns közösség lakta területek között dúl.

A járőröző csoportoknak egyrészt megelőző, másrészt elrettentő szerepe is van. Amint valami gyanúsat látnak, azonnal hívják a rendőröket.

A tömeges bevándorlás ellenzői a megnövekedett erőszakos cselekmények számát összekapcsolták Svédország migránspolitikájával. Mindazonáltal, már a kilencvenes évek óta tapasztalható drámai emelkedés a külföldi születésű népességszámban, és már innentől kezdve tapasztalható a nemi erőszakos bűncselekmények számának emelkedése.

Olyannyira, hogy férfimentes fesztivált is fognak szervezni a nőknek. A rendőrség ugyanis erőforráshiányra panaszkodik, így csak annyit tudnak tanácsolni a nőknek, ne menjenek egyedül utcára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.