Légi baleset

Lezuhant egy kisrepülő Oroszországban, halottak

A korszerűsített An-2-esen felszállás közben műszaki hiba - a hajtómű vagy a vezérlőrendszer meghibásodása - lépett fel.

2017.12.19 13:33MTI

Lezuhant egy An-2-es egymotoros, kétfedelű szállító repülőgép a nyenyec autonóm körzetben, Észak-Oroszországban kedden, a balesetben legkevesebb négyen életüket vesztették, kilencen pedig megsérültek.

Az előzetes értékelések szerint a korszerűsített An-2-esen felszállás közben műszaki hiba - a hajtómű vagy a vezérlőrendszer meghibásodása - lépett fel. A pilóta sikertelen kísérletet tett a kényszerleszállásra. A baleset Narjan-Marban történt, a repülőgép Harutába indult.

Oroszországban idén 11 kisrepülőgép-baleset történt, amelyekben 15 ember vesztette életét. A lezuhant járművek közül három az An-2-es valamelyik változata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.