Külpolitika

Szakértő: Észak-Koreának sikerült elérnie, hogy Amerika tárgyaljon vele

Csoma Mózes Korea-kutató szerint Észak-Korea elérte, hogy az Egyesült Államok tárgyaljon vele, és ezt stratégiájának köszönheti.

2017.12.16 00:30MTI

A szakember az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában emlékeztetett, Rex Tillerson amerikai külügyminiszter arról beszélt, hogy feltételek nélkül is kész tárgyalni Észak-Koreával, és a kommunista diktatúra ezt szerette volna elérni.

Ez annak köszönhető, hogy Észak-Korea álláspontja a '70-es évek óta változatlan, az ország kiszámított stratégiában, óvatos lépésekkel, mozgásterét tökéletesen ismerve mozog térfelén.

Ezzel szemben az Egyesült Államok többször is stratégiát váltott, az év elején Donald Trump elnök még a megelőző csapást is napirendre vette, ehhez képest most enyhült az álláspontja.

Csoma Mózes hangsúlyozta, hogy a tárgyalásokkal a status quo nem fog megváltozni, mert annak fenntartása mindkét fél érdeke, ahogy az is, hogy a februári pjongcsangi téli olimpiát nyugodt körülmények között rendezzék meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.