Állati

Beverte a busz szélvédőjét az elefánt - videó

Kínában történt az eset, a sofőr nem sérült meg.

2017.12.11 11:36MTI
hirdetés

A vad ázsiai elefánt órákig őrizte a ripityára tört buszt a délkelet-kínai Jünnan tartományban.

Az elefánt odament egy parkoló kisbuszhoz és a fejével ütni kezdte a szélvédőt. Ezután a buszhoz dörgölőzött, és órákig őrizte azt.

A sofőr sem sérült meg, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment.

Egy autó is arra hajtott, de amint a vezetője meglátta a kisbusszal játszadozó elefántot, azonnal visszafordult. Kicsit távolabb leállította a kocsiját és gyalog ment tovább. Amikor másnap visszament az autóért, az elefánt már lelökdöste az útról.

Az erdőőrök szóvivője közölte, hogy embereik rendőrökkel megerősítve járőröznek a környéken, hogy idejében adhassanak ki figyelmeztetést.

A vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 maradt Kínában, többségük Jünnan tartományban él. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újabban növekedésnek indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.