Terror

Iskolákat akart felrobbantani egy fiatal lány

Nyolc év börtönre ítéltek egy 17 éves lányt hétfőn Dániában, mert robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen.

2017.11.27 17:57ma.hu

A lányt - akinek nevét nem közölték - azzal vádolták, hogy felajánlotta "szolgálatait" az Iszlám Állam  terrorszervezetnek, és az egyik célpontja egy zsidó iskola lett volna.

Még tavaly januárban tartóztatták le, miután beszerezte a pokolgépek készítéséhez szükséges vegyszereket. Ekkor még csak 15 éves volt.

Ügyét korábban egy körzeti bíróság tárgyalta, akkor hat év börtönt szabtak ki rá. Ezt szigorította most 8 évre a Koppenhágai Bíróság.

Az ügyészség korábban a kiskorúságra való tekintettel biztonsági őrizetet kért a lánynak büntetéseként, meghatározatlan időre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.