Erő

Hivatalosan is elmozdítják a hatalomból a zimbabwei elnököt

Emellett eltávolítják a megbuktatott elnök feleségét, Grace-t a ZANU-PF női tagozatának éléről.

2017.11.19 10:35ma.hu

A ZANU-PF zimbabwei kormánypárt központi bizottságának vasárnapi rendkívüli ülésén hivatalosan is elmozdítja a 93 éves Robert Mugabe megbuktatott államfőt a pártelnöki tisztségből - erősítette meg Chris Mutsvangwa, a zimbabwei függetlenségi háború veteránszövetségének vezetője.

A zimbabwei puccs egyik vezéralakjának számító Mutsvangwa hozzátette: a gyűlésen egyúttal visszahelyezik tisztségébe Emmerson Mnangagwa alelnököt, akit Mugabe korábban leváltott. Emellett eltávolítják a megbuktatott elnök feleségét, Grace-t a ZANU-PF női tagozatának éléről. "Végigmegyünk az úton" - nyilatkozta az ülésre tartó Mutsvangwa a Reuters hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.