Tragédia

Legalább 34-en meghaltak egy kongói vonatbalesetben

A tehervonaton engedély nélkül tartózkodtak az ország egyik feléből a másikba eljutni akaró emberek.

2017.11.13 13:03ma.hu

Legalább 34 ember meghalt és 26 megsérült egy gyúlékony anyagokat szállító tehervonat balesetében vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság délkeleti részében fekvő Lualaba tartományban - közölte egy kormányzati tisztviselő.

A szerencsétlenség Buyofwe településnél történt. A sérülteket a harminc kilométerre fekvő Lubudi kórházába szállították. Az intézmény főorvosa elmondta, hogy a helyszínen még további sérültek várnak ellátásra.

Lualaba kormányzója, Richard Muyej Mangez azt mondta, hogy még növekedhet az áldozatok száma, mert a mentés még nem ért véget, és a tehervonat számos tartálykocsija még lángokban áll. "A károk hatalmasak" - tette hozzá.

A Radio Okapi beszámolója szerint a gyúlékony anyagokat szállító szerelvény a délkeleti Lubumbashiból tartott a déli Luena településre. Miután kisiklott, 13 vagonból 11 lángba borult.

A tehervonaton engedély nélkül tartózkodtak az ország egyik feléből a másikba eljutni akaró emberek. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.