Zaklatás

Állítólag tinédzsert zaklatott a Nobel-békedíjas holokauszttúlélő

Elie Wieselt szintén megvádolták.

2017.10.24 17:47ma.hu

A világ leghíresebb holokauszt-túlélője állítólag 19 éves lányt molesztált egy jótékonysági eseményen. dr. Jennifer Listman szintén a #metoo megjelöléssel számolt be az esetről, ami még 1989-ben történt. A beszámoló szerint Wiesel a lány és annak a barátja közé állt egy fotózás alkalmával, majd keze a lány válláról lefelé indult, végigsiklott a hátán, majd a fenekénél állt meg, amibe alaposan belemarkolt. A lány szinte sokkot kapott, mindössze 19 évesen, mély vallásos zsidólányként nem beszélt senkinek sem a történtekről, amik alaposan megtörték. Pánikrohamai lettek, teljesen kikészült. Évekig küdzött a pszichés tünetekkel.

nrp-org

Elie Wiesel 2016-ban, 87 éves korában halt meg. Az 1986-os Nobel-békedíjat az alábbi indoklással vehette át: "Az egyik legfontosabb vezéralak és szellemi vezető azokban az időkben, amikor az erőszak, az elnyomás és a fajgyűlölet rányomta bélyegét a világ arculatára".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.