Elképesztő

Nézze meg, hogyan landol az első gép az elszigetelt szigeten - videó

Eddig csak hajóval lehetett megközelíteni Napóleon száműzetésének helyszínét.

2017.10.16 15:16ma.hu

A világ legtávolabbi területei sincsenek már úgy elszigetelve, mint eddig, miután a hétvégén leszállt az első kereskedelmi járat Szent Ilona-szigetén.

Szent Ilona-sziget a Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha Egyesült Királyság tengeren túli területének egyik adminisztratív része az Atlanti-óceán déli részén. Földrajzilag Afrikához sorolható, távolsága 1868 kilométer Angola partjaitól. Területe valamivel kisebb, mint a Csepel-sziget fele.

1815-ben a brit kormány választotta Szent Ilonát Napóleon száműzetésének helyszínéül. A volt császár 1815 októberében érkezett meg, és a „The Briars” nevű helyen szállt meg Jamestown határában decemberig, amikor Longwoodba költözött. Itt halt meg 1821 májusában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.