Demonstráció

Egy bírói ítélet ellen tüntetők tömegét tartóztatták le St. Louisban

A Missouri állambeli St.Louisban szerdán több mint 120 tüntetőt tartóztattak le, akik egy bírói ítélet ellen tiltakoztak.

2017.10.05 06:30MTI
hirdetés

A kikötővárosban harmadik napja tüntetnek egy két héttel ezelőtti bírói ítélet miatt: a bíróság ugyanis szeptember 15-én felmentette Jason Stockley volt rendőrt, aki 2011-ben intézkedés közben agyonlőtte a 24 éves Anthony Lamar Smitht, akit rendőrtársával együtt kábítószer-kereskedelem miatt akart letartóztatni. A rendőr fehér, az áldozat fekete bőrű volt. A bíróság szerint a rendőr önvédelemből cselekedett.

A bírói ítélet óta kis megszakításokkal egymást követik a tiltakozó akciók, amelyek kedden lángoltak fel ismét. Az ítélet igazságosságát kétségbe vonó protestálók szerdára virradóra megpróbálták elzárni a városba vezető egyik fontos országutat. A rendőrök megtisztították az utat és legalább 126 tüntetőt őrizetbe vettek. A letartóztatottak között van a helyi törvényhozás egyik demokrata párti képviselője, Bruce Franks is.

Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) nevű szervezet - más polgárjogi szervezetekkel együtt - pert indított a Stockleyt felmentő "téves bírósági eljárás" miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.