Terror

Újabb bombariadók és evakuálások Moszkvában és Szentpéterváron

A sajtóban legelterjedtebb magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az "ukrán nyomot" vagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanítják a történtek mögött.

2017.09.20 21:58MTI

Moszkvában hat bevásárlóközpontot és 12 önkormányzati épületet, Szentpéterváron pedig a történelmi belvárosban található Palota tér egy részét kellett kiüríteni bombariadó miatt - közölték szerdán orosz sajtóforrások.

Névtelen telefonhívások miatt hasonló intézkedést foganatosítottak a hatóságok a nap folyamán Jaroszlavlban, Tulában, Tverben, Szmolenszkben, Vlagyimirben és Kalugában. Robbanószerkezetet eddig sehol sem találtak.

Hivatalos összesítés még mindig nem hangzott el arról, hogy hol és hány embert kellett evakuálni a szeptember 10-én kezdődött, nagyszámú, szándékosan félrevezető telefonos riasztások miatt. A hatóságok arról sem számoltak be, hogy kit gyanúsítanak a "telefonos terrorizmussal".

A sajtóban legelterjedtebb magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az "ukrán nyomot" vagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanítják a történtek mögött. Abban egyetértés látszik a különféle változatok között, hogy a hívásokat külföldről indíthatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.