Ritka halat fogtak, pocsékba ment

Elpusztult az óriáshal, miközben azon vitatkoztak, visszaengedjék-e

Egy tonnát is meghaladó halritkaságot fogtak orosz halászok a Kurill-szigeteknél. Egy teljes napig azon vitatkoztak, visszaengedjék-e a holdhalat. Az állat közben elpusztult.

2017.09.16 15:44ma.hu
Fotó: Daily Mail

Ritka holdhalat fogtak orosz halászok a Kuril-szigeteken, az ország csendes-óceáni partján.

A hajó legénysége annyira meglepődött az 1,2 tonnás fogás láttán, hogy egy egész napig azon vitatkoztak, megtartsák, vagy visszadobják inkább a tengerbe.

"A holdhal a vita közben elpusztult" - jelentette a The Siberian Times.

A hatalmas tetemet Iturupban tették le, és néhány napig a kikötőben hagyták, ahol elkezdett rothadni. Helyi halászok végül úgy döntöttek, hogy a vadon élő barnamedvéknek adják a maradványokat.

A helyi tudósokat rendkívül fölkavarta a történet, mivel ők tanulmányozni, múzeumba szállítani szerették volna a halritkaságot. Végül ígéretet kaptak, hogy a jövőben a hasonló fogásokat megkapják.

A holdhal a világ legnehezebb csontos hala. A kifejlett példány általában eléri az 1000 kilogrammos tömeget, de a legutóbb felfedezett új faj még a rokonainál is nagyobbra nő, és két tonnás is lehet  - írja a Wikipédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.