Kémkedéssel vádolták

Kivégeztek Kínában egy kémkedéssel vádolt tudóst

Kivégeztek Kínában pénteken egy tudóst, akit azzal vádoltak, hogy Tajvan javára kémkedett. Vo Vej-hant (Wo Weihan) 2005 januárjában tartóztatták le Pekingben azzal a váddal, hogy katonai jellegű információkat, egyebek mellett rakétatervekről készült másolatokat adott át Tajpejnek.

2008.11.28 14:57MTI

Az 59 éves biokémikus mindvégig ártatlannak vallotta magát, de végül 2007 májusában halálra ítélték államtitkok átadása címén.

Az elítélt családja és több nem kormányzati szervezet kifogásolta a bírósági eljárást, és azt állították, hogy az ítéletet zavaros bizonyítékok alapján hozták.

Az Egyesült Államok pekingi nagykövetségének szóvivője közölte: Washington elítéli Vo Vej-han kivégzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.