Terror

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Buckingham-palotánál történt késeléssel kapcsolatban

A 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy "bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban, vagy ilyen cselekmény előkészítésében".

2017.08.27 17:28ma.hu

A brit rendőrség őrizetbe vett vasárnap egy második gyanúsítottat is a Buckingham-palotánál pénteken történt esettel összefüggésben, amelyben egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült - közölték hivatalosan.

A 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy “bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban, vagy ilyen cselekmény előkészítésében” – közölte a rendőrség.

A Buckingham-palotánál péntek este történt esetben a támadó autójával szándékosan odahajtott egy rendőrségi furgonhoz, amely a közforgalom elől elzárt területen állt, és ott megállította a gépkocsiját, de a járműben maradt. A fegyvertelen rendőrök ekkor igazoltatni akarták, de ő megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot. Sikerült lefogni, és spray-vel ártalmatlanítani, de közben három rendőr könnyebben megsebesült. A férfi többször “Allahu akbar”-t kiabált. A Londontól  északra, Luton városban élő támadó szeptember 1-jéig őrizetben marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.