Hurrikán

20.000 vakációzó vesztegel az óceánjárókon - nem tudnak kikötni Harvey miatt

Akár jövő hét közepéig kell a nyílt vízen dekkolniuk a hurrikán miatt - négy hajó érintett.

2017.08.26 11:29ma.hu

Miután a 4-es szintűre erősödött hurrikán miatt lezárták Texasnál a Galveston, Texas City és La Marque kikötőket, számos óceánjáró nem tudok kikötni, így azok húszezer utassal a fedélzeten a nyílt vízen vesztegelnek, míg el nem vonul Harvey.

Mint ismeretes, katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította a texasi partvidéket Donald Trump amerikai elnök, a területen helyi idő szerint péntek este 10 óra után ért partot a Harvey hurrikán.

A 4-es szintre erősödött hurrikán Rockportnál - Corpus Christi városától északkeletre - érte el a texasi partokat. Nézze meg a felvételeket >>>

A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump folyamatosan és szoros figyelemmel kíséri a helyzetet, és várhatóan a jövő hét elején a helyszínre utazik. Trump belbiztonsági tanácsadója, Tom Bossert azt közölte, hogy a szövetségi kormányzat mindenben segíti a texasi hatóságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.