Erőszak

Így robbantották fel a rendrőségi konvojt Venezuela fővárosában

Egyre durvább a helyzet Venezuelában, véres harcok folynak.

2017.08.01 05:29ma.hu

A világ legnagyobb olajkészleteivel rendelkező ország több mint két éve súlyos gazdasági, politikai és társadalmi válsággal küzd, mára gyakorlatilag a polgárháború szélére sodródott. A gazdasági problémák forrása, hogy az országnak a kőolajon kívül szinte semmilyen exportcikke nincs, ezért az olaj világpiaci árának esése miatt Venezuela gazdasága zuhanórepülésbe kezdett, és elszabadult az infláció. Sok helyen leállt a termelés, és a boltok polcai kiürültek.

A venezuelai belügyminisztérium közlése szerint két embert agyonlőttek a nyugati Mérida szövetségi államban egy tüntetés után, és ezzel vasárnap négyre emelkedett az alkotmányozó nemzetgyűlési választások miatt kitört összecsapások halálos áldozatainak a száma.

A gyilkosságok körülményei egyelőre nem ismertek. Caracas egyes kerületeiben is folytatódtak az utcai tüntetések, és az egyik során robbanás történt egy felvonuló rendőrségi motoros konvojban. A rendőrök közül többen megsebesültek, és két motorkerékpár kiégett. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az erős robbanást, de gyaníthatóan egy házi készítésű pokolgép volt az oka. A konvoj leállt, a rendőrök a sérül társaik segítségére siettek, és közben könnygázzal és sörétes puskával távolra kényszerítették a tüntetőket.

Közben a közbiztonsági minisztérium arról számolt be, hogy Tachira államban két gyerek, egy 13 és egy 17 éves fiatal is meghalt a tiltakozásokban. Golyó végzett velük, de azt nem tudni, ki lőtt.

Az országnak ugyanebben a részében nem sokkal korábban egy katonát is agyonlőttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.