Terror

Terroristákat kapcsolt le az FSZB

Elismerték, hogy terrortámadást akartak elkövetni, utána pedig Afganisztánba indultak volna, hogy csatlakozzanak az IÁ fegyvereseihez.

2017.07.31 15:37ma.hu

Elfogták Moszkva közelében az Iszlám Állam terrorszervezet két követőjét, akik vezetőiktől Szíriából vártak utasítást terrorcselekmény végrehajtására, közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Vlagyimir megyei parancsnoksága.

A két közép-ázsiai származású gyanúsított lőfegyverek és házi készítésű robbanószerkezet alkotóelemeinek beszerzésére, valamint a terrortámadás célpontjának kiválasztására készült. Elismerték, hogy terroristákkal álltak kapcsolatban, és terrortámadások elkövetésére készültek, amelyek után Afganisztánba indultak volna, hogy ott csatlakozzanak az IÁ fegyvereseihez.

A gyanúsítottak ellen eljárás indult.

Az FSZB pénteken hét közép-ázsiai személyt vett őrizetbe, akik merényletre készültek Szentpétervár vasúti hálózata és az észak-oroszországi nagyváros csomópontjai ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.