Baleset

Súlyos vonatbaleset Barcelonában - képek!

Negyvennyolcan megsérültek, tizennyolcan súlyosan.

2017.07.28 12:51ma.hu

Az elsődleges jelentések szerint a vonat nem tudott megállni a végállomáson, nekihajtott az ütközőbaknak, melynek eredményeként legalább negyvennyolcan megsérültek, közülük tizennyolcan súlyosan. Őket kórházba szállították.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a vonat miért nem tudott megállni a spanyolországi Estació de França állomáson, ráadásul a vonat vezetője is a sérültek között van.

Josep Rull, a katalán kormány tagja sajtóérdeklődésre elmondta, a vonat az állomáshoz érve lelassított, ezért nem történt nagyobb baleset. Azok az utasok szenvedtek súlyos sérüléseket, akik még azelőtt felálltak székeikből, hogy megállt volna a szerelvény.

Mint ismeretes, legutóbb 2013-ban Észak-Spanyolországban történt súlyos vonatbaleset, akkor 80-an haltak meg. A vonatvezetőt letartóztatták, mert telefonált, amikor a szerelvény 153 km/órával ment.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.