Átrázás

Robotika versenyre mentek ki a gyerekek az USA-ba, gyorsan le is léptek

Eleinte azt hitte a kísérőtanár, hogy rossz buszra szálltak, de kiderült, néhányan már Kanadába is átjutottak.

2017.07.21 17:30ma.hu

Burundiból is érkezet versenyző csapat a nemzetközi robotikai megmérettetése. A 16-18 éves fiatalok azonban eltűntek a szállást adó kollégiumból. Eleinte a kísérőtanár arra gyanakodott, hogy a négy fiú és a két lány egyszerűen bűncselekmény áldozatává vált, de az is megfordult a fejében, hogy kilógtak bulizni és nem sikerült hazatalálniuk.

A fiatalok a verseny miatt egy évig érvényes amerikai vízumot kaptak, így elviekben maradhatnak az országban. A rendőrség szerint azonban már ketten átjutottak Kanadába is. Minden bizonnyal menedékstátuszért fognak folyamodni.

Már csak azért is kellemetlen ez az egész, mert a versenyre több mint 150 országból jelentkeztek csapatok, de egedül az afgán résztvevőkkel problémáztak, főként az átmeneti utazási korlátozás miatt voltak gondok. Végül külön Trump-engedéllyel bemehettek a országba, meg is nyerték a második helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.