Terrorizmus

Soha ennyi közveszélyes iszlamista nem volt még Németországban

Az iszlamista terrorizmus vált az első számú belbiztonsági kihívássá.

2017.07.04 15:14MTI

Németországban minden korábbinál magasabbra, 680-ra emelkedett az erőszakra hajlamos, közveszélyes iszlamisták száma, és az iszlamista terrorizmus vált az első számú belbiztonsági kihívássá - állapította meg a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) kedden ismertett éves jelentésében.

A szélsőséges iszlamista irányzatokhoz sorolt személyek száma ugyan kismértékben csökkent - mintegy 24 400 volt tavaly -, de a színtér egyre inkább átrendeződik, túlsúlyba kerül a terrorista, dzsihadista elem, és "konkretizálódott", valósággá vált az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentette fenyegetettség.

Ezt mutatja, hogy a 2016-ban történt öt iszlamista terrorcselekmény mindegyike az IÁ-hoz kötethető - áll a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat jelentésben, amely szerint Németország továbbra is az iszlamista terrorizmus célkeresztjében áll, és további támadásokkal kell számolni.

A BfV adatai szerint a szélsőjobboldali és a szélsőbaloldai színtérhez tartozó személyek száma tovább emelkedett, 23 100, illetve 28 500 volt 2016-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.