Manchesteri robbantás

Marad a kritikus fokozatú terrorkészültségi szint Nagy-Britanniában

A brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültségi szint Nagy-Britanniában.

2017.05.26 17:09MTI

Amber Rudd pénteki nyilatkozatában kérte ugyanakkor a lakosságot, hogy a sport- és kulturális rendezvényekben gazdag háromnapos hétvégén nyugodtan vegyen részt a közösségi programokon.

A miniszter péntek délután a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testületének (COBRA) értekezletén elnökölt. Az ülés utáni nyilatkozatában kijelentette: a brit belső elhárítás (MI5) kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (Joint Terrorism Analysis Centre, JTAC) jelenlegi helyzetértékelése alapján a kritikus szinten marad a terrorellenes készültség.

Rudd szerint e készültségi szint várhatóan addig marad érvényben, amíg folytatódik a merénylet hátterének feltárásra indított nyomozati munka "aktív, intenzív" szakasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.