Over and out

Az utolsó akadály is elhárult, jöhet a Brexit

Az EU-tagállamok kormányait tömörítő tanács egyhangúlag elfogadta a brit kilépésről szóló tárgyalások megindítására vonatkozó javaslatot.

2017.05.22 14:57ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Jóváhagyta az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn az Egyesült Királyság EU-kilépéséről szóló tárgyalások megindítására vonatkozó európai bizottsági javaslatot, és ezzel elhárult az utolsó akadály is az egyeztetések megkezdése elől.

 "A huszonhetek egyhangúan elfogadták a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelye szerinti tárgyalások megindítását, erős és világos mandátumot biztosítva" - írta Sabine Weyand, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalójának helyettese Twitter-üzenetében.

A javaslatot az EU-tagországok uniós ügyekkel foglalkozó tárcavezetői fogadták el brüsszeli tanácskozásukon.

Sokak szerint a "valódi" tárgyalások ugyanakkor csak a június 8-i brit előrehozott választások után kezdődhetnek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.