Hagyomány

Ötödik alkalommal szervezték meg a Vajdasági Vágtát a Nemzeti Vágta előfutamaként

A délvidéki előfutamra tizenkilenc délvidéki település nevezte be lovát és lovasát.

2017.05.21 07:37MTI
hirdetés

A dél-bácskai Temerint képviselő Nagy Arnold ért be elsőnek szombaton az ötödik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtán Fantázia nevű lovával a Topolya melletti Andrásnépe (Zobnatica) településen - számolt be honlapján az eredményről a szabadkai Pannon RTV.

Második az óbecsei Davidovity Deján lett Koprával, harmadikként pedig Kubik Patrik ért célba Topolya színeiben Szilaj hátán. A három lovas mellett a Zobnaticai vágtát megnyerő Rizvan Sakic Alimpije nevű lovával képviseli majd a Vajdaságot a budapesti Nemzeti Vágtán szeptemberben.

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenkilenc délvidéki település nevezte be lovát és lovasát.

A helyszíni jelentések szerint több ezren látogattak ki a lovas ünnepre, a szép idő és a kísérőrendezvények sokszínűsége a vártnál is több embert vonzott a településre. A futamok mellett lovasbemutatót, csikósbemutatót, fogathajtó-versenyt, valamint különböző szórakoztató programokat tartottak. Ezen felül Kishuszár Vágtát is szerveztek, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon.

Bunford Tivadar szervező elmondta, a Vajdasági Vágtát a közösségépítés, a lovassportok népszerűsítése és a vajdasági lóállomány felújítása céljából indították el öt évvel ezelőtt.

A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.