Fátimában

Ferenc pápa szentté avatta a két egykori Szűz Mária-látnokot

Ferenc pápa szombaton a portugáliai Fátimában szentté avatta Francisco Martót és nővérét, Jacintát, azt a két egykori pásztorgyereket, akiknek a katolikus egyház által hitelesnek elismert tanúságtétele szerint száz évvel ezelőtt többször megjelent Szűz Mária.

2017.05.13 12:35MTI

A katolikus egyházfő a portugália Mária-kegyhelyen ünnepi szentmise keretében, több százezer hívő előtt portugál nyelven mondta el a szentté avatás formuláját.

Ferenc pápa Francisco és Jacinta sírjánál imádkozik (Fotó: EPA)

Franciscónak és Jacintának és unokatestvérüknek, Lúcia Santosnak először 1917. május 13-án, majd még öt alkalommal jelent meg Szűz Mária, és három titkot bízott rájuk. Francisco és Jacinta gyermekként hunytak el spanyolnáthában 1919-ben és 1920-ban. II. János Pál pápa harmadik fátimai zarándoklatán, 2000. május 13-án avatta őket boldoggá. Lúcia apáca lett, és 2005. február 13-án hunyt el 97 éves korában. A három titkot jóval később ő hozta nyilvánosságra. Boldoggá avatási eljárása folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.