USA-Észak-Korea

Megint letartóztattak egy amerikait Észak-Koreában

A férfi egy phenjani egyetemen dolgozott. Kémkedéssel vádolják.

2017.05.07 15:27ma.hu
Fotó: AFP

Újabb amerikai állampolgárt tartóztattak le Észak-Koreában - írja az Independent.

Kim Hak Song egy evangéliumi keresztények által alapított phenjani egyetemen tanított, hallgatóinak többsége az észak-koreai elit gyerekei közül került ki. A férfit kémkedéssel vádolják.

Áprilisban egy másik amerikai állampolgárt is letartóztattak, ő is ugyanezen az egyetemen dolgozott. A letartóztatások körülményeiről egyelőre nem adtak ki bővebb információkat.

Az utóbbi hónapokban még az eddigieknél is kiélezettebbé vált a helyzet az Amerikai Egyesült Államok és Észak-Korea között: a Trump-kormányzat élesen bírálja a Kim Dzsongun vezette országban zajló atomfegyver- és rakétakísérleteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.