Baleset

Bányarobbanás Iránban: többtucatnyian bent rekedtek

Többtucatnyian rekedtek egy szénbányában egy robbanást követően Irán északi részén. Valószínűleg halálos áldozat is van.

2017.05.03 15:49MTI
Illusztráció

Az iráni állami média szerint a robbanás az észak-iráni Golesztán tartományában történt, a helyszínre mentőautókat, helikoptereket és egyéb mentőjárműveket vezényeltek ki, miközben a helyi hatóságok megpróbálják felmérni a helyzetet.

Az IRNA iráni állami hírügynökség Szádek Ali Moghadamra, a tartományi katasztrófavédelmi hivatal vezetőjére hivatkozva közölte, hogy a hatóságok szerint mintegy 40-50 ember ragadhatott a bányában a robbanást követően,és feltételezhetően halálos áldozatai is vannak a robbanásnak. Több mint egy tucat sérültet kórházba szállítottak.

A tartományi kormányszóvivő azt mondta, hogy a robbanás helyi idő szerint 12:45 körül történt, ennek kapcsán több iráni hírügynökség is arról számolt be, hogy éppen műszakváltás idején. Helyszínre tart a tartományi kormányzó is.

Az észak-iráni Ázadsahr városától 14 kilométerre található bányában összesen több mint 500 ember dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.