Baleset

Szervízelés közben robbant fel egy páncélautó Törökországban

Az incidensben egy ember meghalt, több mint tízen megsebesültek. A detonáció erejétől az épület egy része leomlott, a közeli házakban és autókban pedig károk keletkeztek.

2017.04.11 12:47MTI

Páncélautó-szervízelés közben robbanás történt kedden a délkelet-törökországi Diyarbakir város központi Baglar körzetében, a tartományi rendőr-főkapitányság melléképületének műhelyében - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Az incidensben egy ember meghalt, több mint tízen megsebesültek. A detonáció erejétől az épület egy része leomlott, a közeli házakban és autókban pedig károk keletkeztek. A levegőben sűrű füst gomolygott. A helyszínre érkező mentőegységek a sérülteket kórházba szállították.

Fotó: EPA

Az NTV beszámolója szerint Süleyman Soylu török belügyminiszter Isztambulban úgy nyilatkozott, hogy a robbanás nem külső hatásra, hanem a javítás alatt álló jármű belsejében következett be.

Tavaly november 4-én a - Törökországban 1984 óta szakadár fegyveres felkelést folytató - Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott az érintett melléképület előtti útszakaszon. A merényletben 2 rendőr és 7 civil életét vesztette, több mint 100 ember megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.