Terror

Házi készítésű pokolgép robbanhatott a szentpétervári metróban

A merényletnek tíz halottja és közel félszáz sebesültje van. Egy harmadik, fel nem robbant bombát is találtak.

2017.04.03 15:54ma.hu
Fotó: AFP

A legújabb újabb orosz híradások szerint a tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan sebesültek meg abban a két robbanásban, amely hétfőn történt a szentpétervári metróban.

A hatóságok a Ploscsagy Voszsztanyija állomáson egy harmadik, fel nem robbant pokolgépet is találtak. Az Interfax hírügynökség értesülései szerint legalább az egyik robbantást házi készítésű, srapnellel töltött pokolgéppel követhették el.

A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után a metróba, és az egyik megállót ki is üríttették. Időközben az összes szentpétervári metrómegállót lezárták.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint nem kizárt, hogy terrortámadás történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.