A földmozgás 6,7-es erősségű volt

Erős földrengés rázta meg az indonéziai Szumátrát

Erős földrengés rázta meg szombat este az Indonéziához tartozó Szumátra szigetét; áldozatokról, károkról nem érkezett jelentés.

2008.11.22 20:21MTI, Fotó: MTI

Az indonéz meteorológiai szolgálat szerint a földmozgás 6,7-es erősségű volt. Keletkezési helyét Bengkulu várostól 142 kilométerre, 23 kilométeres mélységben állapították meg. Az amerikai geofizikai intézet 6,8-es erősségű földmozgásról számolt be, amelynek keletkezési helyét Bengkulutól 164 kilométerre délnyugatra határozta meg, 26 kilométer mélyen az óceán alatt. 2004 decemberében több mint 230 ezer ember vesztette életét az Indiai-óceán partvidékén a szökőárban, amelyet egy Szumátra partjai közelében bekövetkezett tengerrengés okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.