Élerlmiszerhiány is sújtja az országot

Pusztít a malária Burundiban

Eddig több mint négyezer emberrel végzett a malária idén Burundiban.

2017.03.29 16:39MTI

Az ENSZ humanitárius hivatala úgy tudja, 2016 januárja óta több mint 9 millió maláriás esetet regisztráltak a kelet-afrikai országban.

Burundi a világ egyik legszegényebb országa, lakossága mintegy 11 millió fő.

A maláriás esetek száma jóval meghaladja azt a küszöbértéket, ami felett járványnak minősül a helyzet – írta jelentésében az ENSZ az Egészségügyi Világszervezetre (WHO) hivatkozva.

Burundit a malária mellett belpolitikai bizonytalanság és élelmiszerhiány sújtja. Az ENSZ szerint a lakosság csaknem egytizede küzd súlyos élelmezési gondokkal. A világszervezet jelentésében úgy becsülte, hogy október és január között 2,1 millióról 3 millióra nőhetett az élelmiszerhiányban szenvedők száma.

A politikai válság azután kezdődött, hogy Burundi elnöke, Pierre Nkurunziza 2015-ben úgy döntött, harmadszor is indul az államfői tisztségért, amit bírálói alkotmányellenesnek neveztek. Az elnök hívei és ellenzéke közötti összecsapásokban több százan vesztették életüket, és legalább 380 ezren kerestek menedéket a szomszédos országokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.