Terror

Több rendőr is meghalt egy észak-afganisztáni támadásban

Az Afganisztán déli részén fekvő Hilmend tartományban február 27-én hasonló támadásban 12 rendőrt gyilkoltak le.

2017.03.05 09:02MTI

Hét rendőrt megöltek egy biztonsági ellenőrző pontnál az észak-afganisztáni Kunduz tartományban - közölte a helyi rendőrség.

A támadás a tartomány azonos nevű székhelyétől nem messze történt, Zsahel településnél. Helybeliek szerint a támadás úgy történhetett, hogy a helyi rendőrség soraiba beférkőzött a szélsőséges tálibok egyik embere, aki a támadást követően a halott rendőrök fegyvereivel visszaszökött az iszlamistákhoz.

Az Afganisztán déli részén fekvő Hilmend tartományban február 27-én hasonló támadásban 12 rendőrt gyilkoltak le. A tálibok azt követően erősödtek meg Afganisztán több részén, hogy a NATO 2014 végén befejezte harci misszióját az országban, és a külföldi katonát túlnyomó többsége távozott Afganisztánból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.