Oscr-díj

Trump megfejtette, mi volt az oka minden idők legdurvább Oscar-bakijának

Hát persze, hogy a fránya politika. Az elnöknek az ördögi terveket dédelgető médiáról is volt egy-két keresetlen szava.

2017.02.28 08:49ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Donald Trump amerikai elnök szerint a vasárnapi Oscar-gála díjátadóján amiatt támadt zűrzavar, mert a rendezvény résztvevői túlságosan a politikára összpontosítottak.

Trump a Breitbart News hírportálnak adott interjúban fejtette ki véleményét arról, ami a vasárnap éjszakai Oscar-gálán történt, amikor a legjobb film kihirdetésekor a két műsorvezető rossz borítékot kapott, és tévesen nevezte meg a Kaliforniai álom című filmet győztesnek.

"Azt hiszem, túlságosan a politikára összpontosítottak, és ezért nem tudták összehozni a végét" - mondta az elnök. "Egy kicsit szomorú volt. Elvett az Oscar-gálák varázsából" - fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy ő már volt vendég Oscar-gálán, de a mostaniból "hiányzott valami különleges, és szomorú, hogy így ért véget".

A Breitbart Newsnak adott interjújában Trump elnök kitért a The New York Times című napilapra is. Meglátása szerint a lapnak "ördögi szándékai" vannak és hazugságokat jelentet meg. Ezzel összefüggésben utalt a The New York Times egyik tavaly tavasszal megjelentetett hosszas - a címlapon induló - riportjára, amely arról szólt, hogy az akkor még az elnökjelöltségért versenyben lévő Donald Trump évekkel korábban több nőt is zaklatott volna. A riport megjelenése után az egyik megszólaltatott nő azonban cáfolta a lapban megjelenteket, mondván, olyat adtak a szájába, amit nem is mondott. Donald Trump a hétfőn megjelent interjúban nehezményezte, hogy a lap azóta sem kért tőle bocsánatot.

Az elnök hangsúlyozta, hogy korábbi megjegyzései arról, hogy a média "a nép ellensége", nem a média egészére vonatkoztak, hanem csak a szerinte hazug híreket közlő sajtóorgánumokra. Úgy vélte, hogy a média egy része "összehangolt erőfeszítésekkel mossa össze" azt, hogy ő különbséget tett a hamis híreket közlő média és általában a média között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.