Február 14.

Pakisztánban betiltották a Valentin-napot

A legfelsőbb bíróság szerint a szerelmesek napja nem egyeztethető össze az iszlám tanításokkal.

2017.02.14 08:17ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

A pakisztáni legfelsőbb bíróság hétfőn azonnali hatállyal betiltotta a Valentin-napot - tudósított a CNN. Rendeletükben szigorúan megtiltják a "szerelmesek ünnepével" kapcsolatos reklámok elhelyezését az online és nyomtatott sajtóban egyaránt. Nem lehet továbbá Valentin-nappal kapcsolatos termékeket árusítani, és minden közterületen és állami épületben tilos a megünneplése.

A bíróság rendeletének előzménye egy Abdul Waheed pakisztáni polgár által indított petíció, ami szerint a Valentin-napi akciók az iszlám tanításaival szemben állnak, ezért azonnali hatállyal be kell tiltani őket.

A pakisztáni elnök már tavaly februárban közleményt adott ki, arra kérve az ország lakóit, hogy ne ünnepeljék a Valentin-napot, mivel ez nem része a muszlim hagyományoknak.

A tiltás megosztotta a pakisztániakat, sokan támogatják, többen viszont tiltakoznak ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.