Szakértő

Kommunikációs hiba miatt támadhattak törököket az oroszok?

Az eset akkor történt, amikor az orosz és a török frontok összeértek, és megvolt az esélye egy ilyen incidensnek.

2017.02.11 09:16MTI
hirdetés

Egeresi Zoltán Törökország szakértő szerint kommunikációs hiba miatt kerülhettek török erők az orosz légierő baráti tüzébe Szíriában.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta, a frontvonalak folyamatosan mozognak Észak-Szíriában, ahol az Iszlám Állam ellen küzdenek, és lehet, hogy kommunikációs hiba miatt félreérthették egymást az egyébként szövetséges felek.

Hozzátette, hogy az eset akkor történt, amikor az orosz és a török frontok összeértek, és megvolt az esélye egy ilyen incidensnek.

Az IÁ elleni harcokkal kapcsolatban azt mondta, mivel a terrorszervezet jelentős erőket csoportosított az északi területekre, több hete zajlanak a hadműveletek, és senkinek nem érdeke, hogy "Sztálingrádot csinálva" hatoljanak be a városokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.