Külpolitika

A britek petíciót indítottak Trump kitiltásáért

Már több mint 150 ezren írták alá a kezdeményezést. Szerintük az amerikai elnök látogatása "kellemetlenséget okozna" a királynőnek.

2017.01.29 15:43ma.hu
Fotó: AFP

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Donald Trump pénteken elnöki rendelettel meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette hat másik muszlim országból - Irakból, Iránból, Szudánból, Jemenből, Líbiából és Szomáliából - érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.

Trump rendeletét rekordidő alatt bírálta felül az egyik illetékes amerikai bíróság, így azok a muzulmánok, akik érvényes vízummal érkeztek az Egyesült Államokba, átmenetileg az országban maradhatnak.

Az intézkedés ennek ellenére nagyon felháborította a nemzetközi közvéleményt. Olyannyira, hogy a felháborodott britek internetes petíciót indítottak azért, hogy tiltsák ki az amerikai elnököt Nagy-Britanniából.

A petíció elindítói szerint Trump látogatása "kellemetlenséget okozna" II. Erzsébet királynőnek.

Gyorsan gyűlnek az aláírások: már több mint 150 ezren írták alá a kezdeményezést. A petícióhoz hat hónapig csatlakozhatnak a támogatók. Mivel már több mint százezren támogatják, a brit parlament a hatályos törvények értelmében köteles lesz megvitatni a kérdést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.