Hideg idő

Hideg idő: tömegbaleset, halálesetek Szerbiában

Egy ember meghalt, négy pedig megsérült szerdán Szerbiában a Belgrádot Újvidékkel összekötő úton, amikor a rossz látási viszonyok és a csúszós út miatt több mint húsz gépkocsi rohant egymásba.

2017.01.25 14:50MTI

A hideg idő miatt az országban már többen megfagytak, hivatalos adatokat azonban egyetlen szerv sem közölt az áldozatok pontos számáról, és a hőmérséklet az előrejelzések szerint hétfőig nem emelkedik 0 Celsius-fok fölé.

A szerbiai folyókon kialakult jegesedés sem csökken, a közlekedési minisztérium január 8-án betiltotta a folyami forgalmat, a rendelkezés azóta is érvényben van. A szerb-horvát Duna-szakaszon hétfőn törték át a jégtorlaszt a magyar jégtörő hajók, ott a Jégtörő XI. folytatja a kialakított folyosó szabadon tartását. Ezen a résen már le tudnak úszni a lebontott jégtorlaszdarabok, ám a folyó átjárhatóságát a teljes szerbiai szakaszon biztosítani kell - közölték az illetékesek. A Belgrád térségében kialakult jégtorlaszt két magyar jégtörő hajó - a Széchenyi és a Jégtörő VII. - igyekszik megbontani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.