Illegális bevándorlás

Szakértő: nem jó ötlet a kisebb menekülttáborok létrehozása

Az aszimmetrikus hadviselés korszakában minden szakember "rémálma", hogy esetleg százával jöjjenek létre a radikalizálódás veszélyét is magában foglaló kisebb közösségek.

2017.01.15 20:30MTI

Nem tartja jó ötletnek Horváth József biztonságpolitikai szakértő azt az olasz elképzelést, amely szerint a nagy, sok embert befogadó menekülttáborok helyett 80-100 embert elhelyező táborokat hoznának létre.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta: az aszimmetrikus hadviselés korszakában minden szakember "rémálma", hogy esetleg százával jöjjenek létre a radikalizálódás veszélyét is magában foglaló kisebb közösségek, csoportok, amelyek mozgását szinte lehetetlen nyomon követni.

Hozzátette, ezeknél a kis "gócoknál" azt is figyelembe kell venni, hogy Olaszországban a zárt táborok kérdése fel sem merül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.