Dick Cheney ellen vádat emeltek

Az amerikai alelnök elleni vádemelés mellett döntött egy texasi esküdtszék

Dick Cheney amerikai alelnök és Alberto Gonzales volt főügyész elleni vádemelési indítványt hagyott jóvá egy texasi esküdtszék - vált ismertté helyi idő szerint kedden.

2008.11.19 10:05MTI

A Willacy megyei bíróság előtt fekvő vádindítványt egy bírónak is jóvá kell hagynia. A beadvány szerint Cheney-t és Gonzalest felelősség terheli amerikai börtönökben lévő foglyok ellen elkövetett visszaélésekért. Cheney befektetései révén közvetve érdekelt állami börtönöket működtető magánvállalatokban. 

A vádindítvány szerint ez összeférhetetlen állami hivatalával, és megalapozza felelősségét a börtönökben elkövetett jogsértéseket illetően. A volt főügyészt azzal gyanúsítják, hogy hivatalával visszaélve leállította a börtönbeli bántalmazások vizsgálatát. Az alelnököt "szervezett bűnözésben való részvétel" címén állíthatják bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.