Drogháború

Levágott fejeket találtak Mexikóban karácsony napján

Hat embert lefejeztek, hetet pedig agyonlőttek az egymással rivalizáló kartelek karácsonykor.

2016.12.26 15:48ma.hu
Fotó: AFP

Mexikóban sajnos még a szeretet ünnepén sem szünetel a rivális kábítószercsempész bandák közötti háború. A Guardian híre szerint karácsony napján hat levágott fejet találtak Michoacan államban, a Jalisco állam határához közeli Jiquilpanban. Ez a terület a kartelek közötti harcok egyik fő hadszíntere.

Az államügyészi hivatal közlése szerint egyelőre nem sikerült azonosítani az áldozatokat, és a többi testrészt sem találták meg.

A szomszédos Guerrero államban sem múlt el vérengzés nélkül a karácsony. Atoyac de Alvarezben fegyveresek törtek be egy családi házba, majd hét embert agyonlőttek. Az áldozatok közül ketten rendőrök voltak. (Képünk illusztráció)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.