Berlini merénylet

Újra megnyitották a berlini merénylet helyszínét

A német nyomozóhatóságok befejezték a helyszínelést a berlini Breitscheidplatzon, a három nappal ezelőtti berlini gázolásos merénylet színhelyén, és feloldották csütörtökre virradóra a tér és a környék zárlatát.

2016.12.22 07:25MTI

“A nyomozati eljárás a bűntény helyszínén befejeződött. Visszaadjuk Breitscheidplatzot a berlinieknek” – közölte a Twitteren a berlini rendőrség.

Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet miatt megszakadt karácsonyi vásár folytatódik-e a téren. A támadás miatt bezárt többi berlini karácsonyi vásárt már szerdán megnyitották, de a biztonsági intézkedéseket mindenütt megerősítették.

Fotó: EPA/Ralf Hirschberger

Az ügyészség szerdán körözést adott ki a merénylet gyanúsítottja, a tunéziai születésű, 24 éves Anis Amri ellen, és százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel az elfogását elősegítő információkért. A Die Welt című német lap azt írta internetes felületén hatósági forrásokra hivatkozva, hogy szerda este a rendőrség kommandósai razziát tartottak egy berlini belvárosi lakóházban, de nem találták ott Amrit. A mintegy egyórás akció során az egyik lakót előállították, mert szembeszállt a hatóságokkal - írta az újság. A berlini rendőrség azonban cáfolta a lapban megjelenteket, és arra figyelmeztetett, hogy az effajta híresztelések és internetes álhírek senkinek se jók, és csak veszélybe sodorják a rendőröket, illetve a hatósági fellépés sikerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.