Berlini merénylet

Radikális iszlamistaként ismerik a berlini merénylet új gyanúsítottját

Korábban a német terrorelhárító központ is foglalkozott a berlini merénylet új gyanúsított ügyével, akit radikális iszlamistaként tartanak nyilván.

2016.12.21 16:56MTI

Az illető egy elutasított tunéziai menedékkérő, akit azért nem tudták hazatoloncolni, mert nem voltak papírjai.

Több német biztonsági szerv közveszélyes, radikális iszlamistaként tartotta számon a hétfő esti berlini kamionos merénylet új gyanúsítottját. A férfi ügyével a tartományi és szövetségi hatóságok közös terrorelhárító központja (GTAZ) is foglalkozott – mondta Ralf Jäger, a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere.

A politikus elmondta, hogy a GTAZ novemberben foglalkozott a gyanúsítottal, aki ellen az észak-rajna-vesztfáliai bűnügyi rendőrség kezdeményezésére súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt eljárást indított a szövetségi legfőbb ügyészség.

Az illető egy elutasított tunéziai menedékkérő, akit azért nem tudták hazatoloncolni, mert nem voltak papírjai, a tunéziai hatóságok pedig sokáig vitatták, hogy az észak-afrikai ország állampolgára, és nem akarták pótolni az iratokat. Új útlevele már csak a berlini merénylet után, éppen szerdán érkezett meg a német hatóságokhoz – mondta Ralf Jäger.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.