Tragédia

Levegőbe repült egy mexikói tűzijáték-piac, legalább 31 halott (videó)

A Tultepec városában lévő piacot a földdel tette egyenlővé a robbanássorozat. A helyiek több tucat sebesültről számoltak be.

2016.12.21 10:54próba
Fotó: AP

Robbanások ráztak meg egy tűzijáték-piacot Mexikóban, a Reuters szerint legalább 31-en meghaltak, és több tucatnyian megsebesültek. A tévéfelvételek tanúsága szerint a Mexikóvárostól 32 kilométerre északra fekvő Tultepec városának San Pablito nevű piaca úgy néz ki, mint egy háborús övezet. "Az emberek sírtak, és rémülten próbáltak elmenekülni a helyszínről" - mondta a hírügynökségnek nyilatkozva az egyik szemtanú.

Eruviel Avilla, Mexikó állam kormányzóje elmondta, hogy több gyerek súlyosan megégett: őket a texasi Galveston egyik kórházába szállították. A kormányzó azt ígérte, hogy felkutatják és megbüntetik a felelősöket, és anyagi segítséget nyújtanak azoknak, akik elvesztették az otthonukat.

A szövetségi ügyészi iroda nyomozást indított, hogy kiderítsék, mi okozhatta a tragédiát. Közlésük szerint legalább hat, egymástól független robbanás okozta a katasztrófát.

A Reuters szerint a San Pabilto piacon sajnos gyakoriak a balesetek, az elmúlt tíz évben három hasonló eset is történt.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.