Terror

Merénylet Berlinben: a gyanúsított tagadja, hogy köze lett volna a támadáshoz

Sajtóhírek szerint a német rendőség egy fiatal pakisztáni férfit gyanúsít a 12 ember életét követelő terrortámadás elkövetésével.

2016.12.20 14:04ma.hu
Fotó: AFP

A német DPA hírügynökség szerint a hétfői esti berlini terrortámadás után elfogott férfi tagadja, hogy ő követte volna el a merényletet. Egy rendőrségi szóvivő szerint a menekülő merénylőt egy szemtanú segítségével fogta el a rendőrség, aki végig követte a férfit.

Sajtóértesülések szerint a rendőrség a 23 éves Naved B-t gyanúsítja a támadás elkövetésével. A fiatal férfi Pakisztánból, egy balkáni útvonalon keresztül érkezett Németországba, és júniusban ideiglenes tartózkodási engedélyt kapott. Egy berlini menekültszálláson lakhatott.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, hétfőn este egy támadó belehajtott a tömegbe az egyik legnagyobb berlini karácsonyi vásáron. A merényletnek 12 halálos áldozata és 48 sérültje van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.