Illegális bevándorlás

Török embercsempészeket fogtak el Ausztriában

Az embercsempészek egy nagy, nemzetközi hálózat tagjai lehettek, amely tíz év alatt közel tízezer embert hozott át Európába.

2016.12.20 13:42MTI
Fotó: AFP

Elfogtak tíz török származású embercsempészt Ausztriában - közölte az osztrák rendőrség kedden. Az embercsempészek feltételezhetően tagjai voltak egy nemzetközi hálózatnak, amely mintegy tízezer embert szállított Európába az utóbbi tíz évben.

Az osztrák közszolgálati média (ORF) a rendőrségre és a belügyminisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a hálózat mintegy 15 millió euró (4,6 milliárd forint) bevételre tehetett szert e tevékenységből.

Az ORF közlése szerint a három fő gyanúsítottat még keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.