"6 millió hazugság"

Disznófejet akasztottak egy németországi zsidó temető rácsajtajára

Ismeretlenek meggyalázták a kelet-németországi Gotha zsidó temetőjét: disznófejet akasztottak a bejárati rácsajtóra - közölte kedden a rendőrség.

2008.11.18 13:51MTI

A disznófejet a rácsot díszítő Dávid-csillagba tuszkolták bele még hétfőn. A temetőgyalázók egy fehér vásznat is kifeszítettek, amelyen vörös betűkkel ez állt: "6 millió hazugság", a holokauszt 6 millió áldozatára utalva.

A rendőrség szóvivője szerint üvegdarabokat is átdobáltak, és vörös folyadékot is átöntöttek a rácson. A temetőgyalázást hétfő reggel fedezték fel. Hétfőre virradóra egy másik temetőt is meggyaláztak a Gothától húsz kilométerre fekvő Erfurtban, Türingia fővárosában - közölte a rendőrség. A temető bejáratánál található emléktáblát öntötték le ismeretlenek vörös folyadékkal.

Mindkét esetben megindult a büntetőjogi eljárás faji gyűlölet keltése és rongálás miatt.

"Ezek a tettek ismét megmutatják a jobboldali szélsőségesek igazi arcát, akik az utóbbi időben megpróbáltak becsületes embereknek mutatkozni" - szögezte le Manfred Scherer, Türingia tartomány belügyminisztere.

2003 májusában az észak-németországi Schleswig-Holstein tartományban fekvő Neustadt zsidó temetőjét gyalázták meg disznófejjel.

A tett elkövetését egy neonáci hálózat vállalta magára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.