Szíria

Lekapcsolták a brüsszeli főtér világítását az Aleppóval való szolidaritás jeleként

Sajtóhírek szerint hamarosan civilek és felkelők tízezrei hagyhatják el az ostromlott szíriai várost.

2016.12.16 06:30MTI

Az ostromlott szíriai Aleppó lakosságával való szolidaritás jeleként Brüsszelben csütörtök este lekapcsolták a város főterének számító világhírű Grand Place kivilágítását.

A világ egyik legszebb terének tartott, középkori céhszékházak sorával szegélyezett Grand Place fényei este 7 órakor sötétülnek el 30 percre - közölte Brüsszel polgármestere, Yvan Mayeur. Hasonló szolidaritási gesztusként a párizsi városvezetés szerdán az Eiffel-torony világítását kapcsolta le.

Sajtójelentések szerint csütörtökre virradóra tűzszüneti megállapodást fogadtak el Szíriában, amely a várakozások szerint civilek és felkelők tízezreinek teszi lehetővé Kelet-Aleppó elhagyását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.