Terror

Kivégezték az al-Kaida volt egyiptomi vezetőjét

Adel Habarát 25 rendőr lemészárlása miatt ítélték halálra.

2016.12.15 17:03MTI

Kivégezték az al-Kaida volt egyiptomi vezetőjét, akinek szerepe volt 25 rendőr lemészárlásában a Sínai-félszigeten. A 40 éves Adel Habarát még 2013-ban fogták el, és idén decemberben ítélték halálra tömeggyilkosság miatt. A dzsihadista vezetőt egyébként hétfőn egy másik ügyben - egy nyomozó 2012-es meggyilkolása miatt - is halálra ítélték.

Habara 2013 augusztusában - amikor a rendőrök lemészárlása történt az izraeli határnál található Rafahban - az al-Kaida Sínai-félszigeti ágának, az Anszár Beit al-Makdisznak (Jeruzsálem Védelmezői) a vezetője volt, és pár nappal a vérengzés után el is fogta őt a biztonsági erők egyik különleges egysége. A terrorcsoport 2014 novemberében az Iszlám Államnak fogadott hűséget, és nevét az Iszlám Állam Sínai Tartományára (Viláját Sinái) változtatta.

Habara fellebbezett a halálos ítélet ellen, de elutasították kérvényét. Az Iszlám Állam támogatói megtorlásokat helyeztek kilátásba arra az esetre, ha Habara kivégzését végrehajtják.

Kairóban a múlt héten pokolgépes támadást hajtottak végre, amiben hat rendőr vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.