Terror

Autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros kikötőjében

Levegőbe röpítette magát és autóját egy öngyilkos merénylő a szomáliai főváros legnagyobb kikötőjének bejáratánál vasárnap, legalább hárman életüket vesztették.

2016.12.11 14:30MTI

“Eddig három civil halálos áldozatról és hét sebesültről tudunk” – mondta el Abdikadi Ahmed, a támadást vizsgáló egyik rendőrtiszt.

“Az áldozatok száma tovább növekedhet, hosszú sor kígyózott a kapu előtt a robbanás pillanatában” – tette hozzá.

A helyszínen dolgozó Mohammed Husszein a robbantás után puskaropogást hallott.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, bár sokan az al-Shabaab szélsőséges csoportot sejtik a robbantás mögött. Az al-Shabaab felkelői eddig is számtalan véres merényletet követtek el Szomáliában. Az iszlamista csoport célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és rákényszerítse a konzervatív iszlám általa vallott változatát a szomáliaiakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.