Bűnszövetkezet

Több millió eurós kárt okozó internetes csalókat lepleztek le Romániában

A nemzetközi bűnszövetkezet nem létező javakért cserébe kért pénzt áldozataiktól.

2016.11.15 15:59MTI

Az informatikai csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszövetkezet 2015 áprilisa óta több mint ezer romániai, németországi, csehországi, olaszországi és franciaországi áldozatát károsított meg, összesen legalább 4,5 millió euróval. A banda tagjai fiktív hirdetéseket helyeztek el különböző európai adásvételre szakosodott honlapokon, az általuk beszervezett bűnsegédek nevére pedig mintegy 120 romániai és 230 külföldi bankszámlát nyitottak meg, amelyeket az áldozatok által átutalt vételár fogadására és pénzmosásra használtak.

A román ügyészség ügyészei, a rendőrség kommandósaival közösen 64 házkutatást tartottak kedden kilenc romániai megyében és Bukarestben a bűnszövetkezet 74 gyanúsítottjánál. Az akcióban egy német ügyész és három német rendőr is részt vett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.